×

PDRICMA Fakülte Ekibimiz

ayşegül drahşan son

Ayşegül Drahşan (PCC)

Yönetici Ortak

"Zihnin sınırlarına meydan okumak ve yaşam amacındaki gerçeği bulmak, güçlü sorularla mümkündür․" – Ayşegül DrahşanYeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden onur ödülü ile mezun olduktan sonra kariyerinin ilk yıllarında, Türkiye’nin önde gelen reklam şirketlerinde ve medya ajanslarında çalıştı.

“Zihnin sınırlarına meydan okumak ve yaşam amacındaki gerçeği bulmak, güçlü sorularla mümkündür․” 

– Ayşegül Drahşan

Yeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden onur ödülü ile mezun olduktan sonra kariyerinin ilk yıllarında, Türkiye’nin önde gelen reklam şirketlerinde ve medya ajanslarında çalıştı.

2005 yılında FED Training& Consulting Eğitim ve Danışmanlık şirketine Satış Yöneticisi olarak geçti. Koton, İşbankası ve Sabancı Grubu Şirketlerinin; Dönüşüm, Müşteri Deneyimi ve İnovasyon projelerinin hayata geçirilmesine, Tom Peters, Michael Raynor gibi uluslararası konuşmacıların, Türkiye’de binlerce kişiyle gerçekleştirdiği konferansların organizasyonuna destek oldu.

2009 yılında PDR Group’un, o yıllarda temsil ettiği TMI Türkiye’ye Satış Müdürü olarak geçti. Görevi sırasında 2011’de Hyundai Satış Akademisi Projesi ile “Initiative of the Year” ödülünü aldı. 2015 yılında, Genel Müdür olarak atanan Drahşan, 2016 yılında Renault Fransa’nın Global de gerçekleştirdiği R-Touch Attitude, “Mükemmel Müşteri Memnuniyeti” projesi ile “Business Developer of the Year” ödülünü kazandı. 2017 yılında, Adler International Learning’den ICF Onaylı Profesyonel Koçluk ve 2020 yılında, ICF Onaylı İleri Seviye Koçluk programlarını tamamlayarak CPEC ünvanını aldı. 15 yılı aşkın süredir, Türkiye’deki ve Dünyadaki binlerce farklı şirketin, kurumsal eğitim süreçlerini yöneten, şirketlere eğitim ve danışmanlık süreçlerinde destek olan Ayşegül Drahşan, aynı zamanda bireysel ve kurumsal koçluk çalışmalarına devam etmektedir.

2015 yılından itibaren PDR International Genel Müdürlüğünü ve 2019 yılı Ekim ayından itibaren PDR Group Genel Koordinatörlüğünü sürdüren Ayşegül Drahşan, evli, bir çocuk annesi, “Bize Bir Eğitim Lazım” kitabının yazarı ve SHIFT! kitabının ortak yazarlarından biridir.

funda bener son

Funda Bener (MCC, EIA P)

PDRICMA Fakülte Başkanı

1987 yılı Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Funda Bener, 1988 -2001 yılları arasında bankacılık sektöründe çalışmıştır.

1987 yılı Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Funda Ö․ Bener, 1988 -2001 yılları arasında bankacılık sektöründe çalışmıştır.

2006 yılında Marmara Üniversitesi İşletme-Örgütsel Davranış bölümünde Yüksek Lisansını tamamlayan Bener, Değişime Direnç’te Etkin İletişimin Rolü üzerine bir araştırma yapmış, tezini Liderlik üzerine yapmıştır.

2009 yılında koçluk eğitimini tamamlayan Bener, ICF MCC unvanı ile PDRICMA fakülteri lideri olarak koçluk yapmaya devam etmektedir.

2012-2016 yılları arasında Carrefoursa şirketinde Eğitim ve Gelişim Müdürü olarak çalışmış, Carrefoursa Akademi’nin kuruluşunda yer almış ve akademinin işleyişini sağlayan ekibe liderlik etmiştir. Akademinin ilk kuruluş yılında liderlik ettiği ekip, TEGEP Liderlik Gelişim özel jüri ödülü ve Brandon Hall “best video learning” dalında bronz madalya ödülü alan projeler üretmiştir.

2018 Yılında, “İnsanın Anlam Arayışına” odaklanan Logoterapi eğitimlerini ve sınavını tamamlayarak Academic Associate in Viktor Frankl’s Logoterapy ünvanını almıştır.

2019 yılında online Coach Hub Certified Coach ünvanını almıştır.

 

Boğaziçi Üniversitesi, Darüşşafaka öğrencileri için mentorluk, Kagider iş kadınları için koçluk desteği gibi sosyal sorumluluk projelerine katılmıştır. ICF Türkiye’nin Bizbize Kadın Girişimciler ve Türkiye Bilişim Derneğiyle yürüttükleri iş birliklerine gönüllü koçluk desteği vermektedir. Coach Hub’ın IOM (Uluslararası Göçmen Organizasyonu) ile yaptığı anlaşma çerçevesinde iki kadın lidere gönüllü koçluk yapmıştır.

mavi-cerceve-Nergis-Alpargu-Yeni

A.Nergis Alpargu PCC

PDRICMA Fakülte Lideri

İnsan kaynakları yönetimi, organizasyonel gelişim ve profesyonel koçluk alanlarında 25 yılı aşkın deneyime sahip A.Nergis Alpargu, kariyerine Bilkent Holding’e bağlı Meteksan Sistem’de İnsan Kaynakları ve Eğitim Uzmanı olarak başlamıştır.

Koçluk ve insan kaynakları alanında 25 yılı aşkın deneyime sahip, dönüşüm odaklı çalışan bir profesyoneldir. Lisans eğitimi sürecinde Toprak Seramik ve Şişecam gibi kurumların İnsan Kaynakları ve Eğitim departmanlarında kazandığı deneyimle meslek yaşamına adım atan Alpargu, kariyerine Bilkent Holding’e bağlı Meteksan Sistem’de İK ve Eğitim Uzmanı olarak başlamıştır. Sonrasında çok lokasyonlu teknoloji ve çağrı merkezi şirketlerinde işe alım, performans yönetimi, organizasyonel gelişim ve yetenek yönetimi alanlarında yöneticilik yapmıştır. Kurumsal kariyerine “İnsan Kaynakları ve Eğitim Grup Müdürü” olarak devam etmiş, 2018 yılında danışmanlık ve koçluk alanına tam zamanlı geçiş yapmıştır.

Koçluk alanında ICF onaylı PCC (Professional Certified Coach) unvanına sahip olan Alpargu; Profesyonel Koçluk, Eğitim Koçluğu, İlişki Koçluğu ve Mindfulness Koçluğu eğitimleriyle çok yönlü bir koçluk yaklaşımı benimsemiştir. Özellikle Enneagram Koçluğu alanında derinleşmiş; kişilik tiplerinin iş, liderlik ve takım dinamiklerine etkisi üzerine kurumlara özgü çözümler sunmaktadır. Koçluk çalışmalarında bireylerin potansiyelini ortaya çıkarma, liderlik gelişimini destekleme ve organizasyonel dönüşüm süreçlerine stratejik katkı sağlama hedefindedir.

Aynı zamanda İngiliz Psikologlar Birliği’ne bağlı Talogy ve Baltaş tarafından onaylı bir Değerlendirme Merkezi uygulayıcısı olan Alpargu, yetkinlik bazlı değerlendirme sistemleri tasarlamakta ve liderlik gelişim programları yürütmektedir.

Öne Çıkan Koçluk Yetkinlikleri:

✔ Kurumsal Koçluk (Yönetici ve lider gelişimi)
✔ Enneagram Temelli Koçluk (Kişilik tipleri, takım uyumu ve liderlik potansiyeli)
✔ Mindfulness Koçluğu (Odaklanma, farkındalık ve stres yönetimi)
✔ Kariyer ve Performans Koçluğu (Yetkinlik bazlı gelişim ve geri bildirim süreçleri)

Alpargu, insan kaynakları ve koçluk disiplinlerini entegre eden bütüncül yaklaşımıyla, bireylerin ve kurumların sürdürülebilir gelişimine katkı sunmaktadır.

mavi çerçeve Ece Ağabeyoğlu

Ece Ağabeyoğlu PCC Mentor Koç

PDRICMA Fakülte Lideri

Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü lisans, İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel/Endüstriyel Psikoloji yüksek lisans programlarından mezun olmuştur. Alliant International University I/O Psychology danışmanlık sertifikası sahibidir.

1998’den itibaren kurumsal çatı altındaki ilk 16 yılı boyunca sırasıyla; Commercial Union Hayat Sigorta (Avivasa) – finansal danışmanlık, İş Bankası – kurumsal kredi uzmanlığı, HSBC İnsanKa ynakları – Eğitim ve Geliştirme Müdür Yardımcısı/Eğitmenlik, yetkinlik eğitimleri yöneticiliği, Genç Yetenek programı değerlendirme merkezi danışmanlığı yapmış, kurum içi koçluk, yenilenen şube yapılanmasında proje koordinatörlüğü ve Değerler Bazlı Liderlik projesinin başlatılmasında Avrupa Bölgesi liderliğini üstlenmiştir. Bankanın oryantasyon süreçlerini uçtan uca yönetmiştir. 2010’dan bu yana 20’den fazla kuruma danışmanlık ve eğitmenlik hizmeti vermiştir. Değerlendirme Merkezi danışmanlığı yapmıştır.  Sivil toplum alanında meslek liselerine yönelik projelerde eğitmen ve danışman olarak, bazı vakıflar ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nın programlarında mentor olarak görev yapmıştır. Bahçeşehir Üniversitesi kariyer merkezinde yerli ve yabancı öğrencilere 4 yıl kariyer koçluğu yapmış, Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği’nde iş hayatı becerileri eğitimleri vermiştir. Kurumlara verdiği eğitimler arasında Koçluk, Mentor – Menti – Tersine Mentor Becerileri, Geri bildirim, Duygusal Dayanıklılık, Stres Yönetimi, Takımdaşlık, Çatışma Yönetimi, İletişim Becerileri, Kendini Tanıma ve Motivasyon, Bilinçsiz Önyargı, Bankacılar İçin Gişede Satış başlıkları yer almaktadır.

Profesyonel koçluğa 2018’de Sola Unitas mezunu olarak başlamış, 2024’te ICF’ten PCC ünvanını almıştır. Ayrıca mesleki yeterlilik belgeli İş ve Meslek Danışmanı olan Ece, İşten Gelen, İşte ve Yaşamda Kendi Yolun ve Bilsen İyi Olur adlı 3 podcast kanalının sahibi ve içerik üretcisidir. İş hayatında insan mutluluğu odağında; yöneticiler, yönetici olmayan çalışanlar, iş/pozisyon/lokasyon/uzmanlık değişimi döneminde olanlar ve iş hayatına yeni atılacak olanlarla değişen iş dünyası ve bireyin ihtiyaçları odağında koçluk çalışmalarını yürütmektedir. Koçlara ve Yetişkinlere Eğitim Verenlere yönelik mentorluk, eğitim ve koçluk sunmaktadır. Psikolog Dr. Lisa Orbe’den aldığı İmposter Sendromu Koç Pratisyen eğitimi ile yaygın gözlenen bu durumun varlığı halinde etkin bir destek sunmaktadır.

İlknur Akgül

İlknur Akgül PCC

PDRICMA Eğitim Danışmanı

İlknur Akgül, lisans eğitimini Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümünde tamamladı. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye İş Bankası A.Ş. ’de Gişe Memuru olarak bankacılık kariyerine başladı.

1998’den itibaren kurumsal çatı altındaki ilk 16 yılı boyunca sırasıyla; Commercial Union Hayat Sigorta (Avivasa) – finansal danışmanlık, İş Bankası – kurumsal kredi uzmanlığı, HSBC İnsanKa ynakları – Eğitim ve Geliştirme Müdür Yardımcısı/Eğitmenlik, yetkinlik eğitimleri yöneticiliği, Genç Yetenek programı değerlendirme merkezi danışmanlığı yapmış, kurum içi koçluk, yenilenen şube yapılanmasında proje koordinatörlüğü ve Değerler Bazlı Liderlik projesinin başlatılmasında Avrupa Bölgesi liderliğini üstlenmiştir. Bankanın oryantasyon süreçlerini uçtan uca yönetmiştir. 2010’dan bu yana 20’den fazla kuruma danışmanlık ve eğitmenlik hizmeti vermiştir. Değerlendirme Merkezi danışmanlığı yapmıştır.  Sivil toplum alanında meslek liselerine yönelik projelerde eğitmen ve danışman olarak, bazı vakıflar ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nın programlarında mentor olarak görev yapmıştır. Bahçeşehir Üniversitesi kariyer merkezinde yerli ve yabancı öğrencilere 4 yıl kariyer koçluğu yapmış, Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği’nde iş hayatı becerileri eğitimleri vermiştir. Kurumlara verdiği eğitimler arasında Koçluk, Mentor – Menti – Tersine Mentor Becerileri, Geri bildirim, Duygusal Dayanıklılık, Stres Yönetimi, Takımdaşlık, Çatışma Yönetimi, İletişim Becerileri, Kendini Tanıma ve Motivasyon, Bilinçsiz Önyargı, Bankacılar İçin Gişede Satış başlıkları yer almaktadır.

Profesyonel koçluğa 2018’de Sola Unitas mezunu olarak başlamış, 2024’te ICF’ten PCC ünvanını almıştır. Ayrıca mesleki yeterlilik belgeli İş ve Meslek Danışmanı olan Ece, İşten Gelen, İşte ve Yaşamda Kendi Yolun ve Bilsen İyi Olur adlı 3 podcast kanalının sahibi ve içerik üretcisidir. İş hayatında insan mutluluğu odağında; yöneticiler, yönetici olmayan çalışanlar, iş/pozisyon/lokasyon/uzmanlık değişimi döneminde olanlar ve iş hayatına yeni atılacak olanlarla değişen iş dünyası ve bireyin ihtiyaçları odağında koçluk çalışmalarını yürütmektedir. Koçlara ve Yetişkinlere Eğitim Verenlere yönelik mentorluk, eğitim ve koçluk sunmaktadır. Psikolog Dr. Lisa Orbe’den aldığı İmposter Sendromu Koç Pratisyen eğitimi ile yaygın gözlenen bu durumun varlığı halinde etkin bir destek sunmaktadır.

Biltor-Ulucay-1

Biltor Uluçay PCC

PDRICMA Eğitim Danışmanı

Biltor Uluçay, lisans derecesini Deniz Harp Okulu’ndan (1988), yüksek lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik/Elektronik Bölümü’nden (1995) almıştır.

Önde gelen, farklı niteliklere sahip uluslararası ve yerli firmalarda (Turkcell, Superonline, D-Smart, IBM, Doruk) iş geliştirme/satış, M&A (satınalma-birleşme), teknoloji,ürün yönetimi/geliştirme, regülasyonlar gibi değişik disiplinlerde yönetsel sorumluluklar üstlenmiş ve yönetim danışmanlığı yapmıştır. Çok kültürlü ekiplerin yönetiminin yanısıra, müşteri ve iş ortaklarıyla deneyimi Türkiye’nin yanı sıra, ABD, Japonya, Avrupa ve Orta Doğu’yu da kapsamaktadır. Halen, yönetim danışmanı kimliği ile start-up/scale-up’ların stratejik gelişim projelerinde yer almaktadır.

Kurumsal çalışana yönelik ilgisini, standart yönetsel yaklaşımların ötesinde çalışma yaşamı süresince Koçluk ve Mentörlük yaklaşımlarıyla zenginleştirmiştir. Bireysel ve Takım Koçluğu ile NLP eğitimlerini Erickson Coaching International; mentorluk eğitimini Clutterbuck Associates bünyesinde tamamlamış olup ICF akredite bir koç olarak yurtiçi/yurtdışında kurumlar ve bireysel müşterileri ile çalışmalarına devam etmekte, sivil toplum kurumları ile gönüllü projeler gerçekleştirmektedir.

Yanı sıra, geleceğin organizasyonel modellerine ilgisi doğrultusunda, self-management/self- organizing teams alanlarında çalışmalar yapan «restartlab» düşünce kuruluşunun üyesi bir Çevik Koç (scrum.org; Professional Scrum Master-I) olup TEGEP’in gönüllü üyesidir.

Nihan-Gumusluoglu-1

Nihan Gümüşlüoğlu PCC

PDRICMA Eğitim Danışmanı

Nihan Gümüşlüoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olmuştur.

  • Nestle Türkiye’de Zincir Mağaza Yöneticisi olarak başladığı kariyerini, McCann Ericsson’da Müşteri Direktörü, Nestle Türkiye’de Ticari Pazarlama Müdürü olarak devam ettirdi.
  • McCann Ericsson’un Azerbeycan ofisinin kuruluşunun sorumluluğunu üstlenen Gümüşlüoğlu,
  • FED Training Eğitim ve Danışmanlık şirketinde eğitmenlik yapmıştır.
  • Dijital Dünyada Hikaye Anlatıcısı Olmak ve Sosyal Değişimi Yönetmek (Mastercamp –Michigan University -2020) ve Bioenerji Uzmanı (Haliç Üniversitesi -2020) eğitimlerini tamamlamıştır.
  • ICF Onaylı Temel Koçluk eğitimlerini ve Takım Koçluğu programını tamamladıktan sonra
  • bireylere ve şirketlere koçluk konusunda destek olan Nihan Gümüşlüoğlu, PDR bünyesinde Liderlik, Performans Değerlendirme Görüşmeleri, İnovasyon ve Stratejik Düşünme&Planlama konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
  • PDRICMA bünyesinde Koçluk ve Mentorluk hizmetlerinin yanı sıra Takım Koçluğu konusunda kurumlara destek vermektedir.
(Visited 1 times, 1 visits today)